David  van  der  Vlies
musicus

Curriculum Vitae

 

 

David van der Vlies studeerde hoofdvak orgel en kerkmuziek met als bijvakken piano en zang aan het Rotterdams Conservatorium en behaalde daar achtereenvolgens het diploma Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus.
Aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort studeerde hij bij Arie Abbenes, Jacques Maassen en Henk Verhoef en behaalde hiervoor zijn Master-diploma voor beiaardier.
Als organist en choir director is hij verbonden aan de St. Mary’s Church te Rotterdam. Hiermee bespeelt hij het Engelse orgel van de orgelbouwer Harrison & Harrison uit 1920.
David is muziekdocent bij Cultuurcentrum Tobe in Dordrecht en Ridderkerk en geeft orgel-, keyboard- en pianoles.
Vanaf 2012 is hij stadsbeiaardier van Veere en hiermee de vaste bespeler van de fraaie historische Van den Gheyn-beiaard die dateert uit 1735 en 1790. Deze beiaard beschikt nog steeds over een complete reeks Van den Gheyn klokken. 

David is ook actief als 2e beiaardier in de gemeente Spijkenisse en als vaste vervanger van de stadsbeiaardiers in Rotterdam. 

In de zomermaanden verzorgt hij een aantal concerten op diverse beiaarden in Nederland en België. 

Het fraaie historische Van den Gheyn-carillon uit 1735/1791 is een van de mooiste carillons van Nederland van deze klokkengieter. Naast een vrijwel compleet carillon bevindt zich boven in het stadhuis een geheel origineel en werkend trommelspeelwerk met 2 slagwerken en een uurwerk uit 1735. De melodieën worden 3 keer per jaar veranderd  of ook wel verstoken. Dit versteken, het zetten van de juiste pennen op de speeltrommel, gaat zoals dit vroeger in 1735 gedaan werd. 

Het carillon van de St. Laurenstoren heeft een compleet carillon van de befaamde klokkengieter Hemony uit 1660. Het carillon van het stadhuis is van de klokkengieterij Petit & Fritsen uit 1948 en later uitgebreid tot 63 klokken. 


 

 

 

 

 

ExternalVideoWidget